Kyrgios odustao od Olimpijskih igara

Teniser se sukobio sa čelnicima Olimpijskog komiteta

Kyrgios odustao od Olimpijskih igara

Australijski teniser Nick Kyrgios saopštio je da neće igrati na Olimpijskim igrama u Riju.

21-godišnji igrač je kao razlog naveo loš tretman od strane Australijskog olimpijskog komiteta (AOK).

"Nastup na Olimpijadi bio mi je san od djetinjstva. Silno sam želio da budem dio ekipe u Riju, ali je AOK imao neke druge planove", izjavio je Kyrgios.

AOK je upozorio Kyrgiosa, ali i njegovog potencijalnog saigrača Bernarda Tomica zbog nesportskog ponašanja na turnirima, nakon čega je 19. teniser svijeta burno reagovao na društvenim mrežama.

"Niko me iz AOK-a nije kontaktirao. Nisu pokazali zabrinutost zbog nastale situacije. Ne želim da njihov tretman prema meni negativno učite na australijski olimpijski tim", rekao je Kyrgios u svom posljednjem obraćanju medijima.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi