Las Vegas Kid posljednja nada za Džokera
Foto: EPA

Povratak velikog teniskog asa

Las Vegas Kid posljednja nada za Džokera

E. Dindić

Veliki Andre Agassi vratio se ponovo u svijet tenisa. Istina, ne više kao igrač, nego kao trener Novaka Đokovića, koji zadnjih mjeseci pruža partije ispod svog nivoa.

Proteklih dana se špekulisalo da će mjesto Borisa Beckera i Marijana Vajde zauzeti neko od bivših velikih asova, a između Novakovog idola Petea Samprasa i velikog Agassija, odabir je pao na ovog drugog.

Ono što je zanimljivo jeste velika sličnost između Agassija i njegovog novog štićenika Đokovića. Obojica  su doživjeli veliki pad u karijeri, doduše Andre mnogo veći, ali uspio je da se vrati na tron. Taj period, kada mu ništa nije išlo od ruke, uspio je od njega da napravi legendu tenisa. Od ponora došao je ponovo do vrha i pokazao svima koji su ga otpisali da nije još za staro gvožđe.

Ono što je uspio kao igrač, ako kao trener uspije da prenese na Novaka, moglo bi srbijanskom teniser itekako pomoći da dođe do titule najboljeg svih vremena.  Novaku je tek 30 godina, a pred njim je sigurno još nekoliko godina vrhunskog tenisa, što je sasvim dovoljno da se stignu i prestignu veliki Roger Federer i Rafael Nadal.

Sigurno je da će saradnja dva velika asa biti veoma interesantna, a da li će Đoković uspjeti da povrati formu sa kojom je dominirao nedavno, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi