Micromax Indian Aces jedina ekipa sa tri pobjede

Završen prvi krug u Manili

Micromax Indian Aces jedina ekipa sa tri pobjede

Micromax Indian Aces ostali su jedina neporažena ekipa novoformirane Međunarodne teniske premijer lige, nakon što su u nedjelju u Manili svladali UAE Royalse s 28-20.

Jedinu pojedinačnu pobjedu za ekipu iz Dubaija ostvarila je Kristina Mladenović koja je sa 6-4 bila bolja od Ane Ivanović na otvaranju dvoboja. Nakon toga je indijska ekiša nanizala četiri pobjede, a Marin Čilić i Goran Ivanišević doživjeli su prve poraze u ligi. Čilića i Nenada Zimonjića su prvo u paru sa 6-4 pobijedili Gael Monfils i Rohan Bophana, da bi potom Čilić odigrao samo tri gema protiv Monfilsa, kad ga je pri vodstvu Francuza 2-1 zamijenio Tunižanin Malek Jaziri, što je dopušteno pravilima.

Čilić je odlučio potražiti zamjenu jer je osjetio bolove u desnom ramenu, koji su ga mučili veći dio ove godine. U posljednjem meču kapetan Indian Acesa Fabrice Santoro svladao je Gorana Ivaniševića sa 6-4.

Ekipa Manila Mavericksa je stigla na kraju prvog turnira do svoje prve pobjede i to protiv DBS Singapore Slammersa 27-19. U ekipi Slammersa jedinu pobjedu je ubilježila Serena Williams u meču protiv Kirsten Flipkens. Vrlo ubjedljivi na drugoj strani bili su Mark Philippoussis, Tsonga i Murray u paru odnosno Flipkens i Murray u miksu. Murray je na kraju sredio i mladog Nicka Kyrgiosa 6-5. Sljedeći turnir se igra u Singapuru, Micromax Indian Aces je jedina ekipa sa maksimalne tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.