Mirza Bašić srušio Jarkka Nieminena

Bih vodi 2:0 nakon prvog dana

Mirza Bašić srušio Jarkka Nieminena

Naš teniser Mirza Bašić pobijedio je favoriziranog Finca Jarka Nieminena u drugom današnjem susretu 2. kola II grupe Euro-Afričke zone Davis Cup-a rezultatom 3:2, u setovima,  6:3, 6:7(3), 6:3, 3:6, 8:6.

Iako se na momente činilo da će iskustvo presuditi, Nieminen, 45. reket svijeta, nije mogao protiv odlično raspoloženog bh. tenisera Mirze Bašića, a finska publika je s nevjericom pratila do kraja neizvjesni meč u trajanju od tri sata i 10 minuta. 

Podsjećamo, u prvom današnjem susretu Damir Džumhur savladao je Finca Paukkua rezultatom 3:0 (6:3, 7:6(4), 6:4)

U subotu 5.aprila igra se dubl: Mirza Bašić i Tomislav Brkić odmjerit će snage sa finskim tandemom Jarko Nieminen / Henri Kontinen. 

U nedjelju su ponovo na rasporedu singlovi, a sastaju se Jarko Nieminen i Damir Džumhur, te Juho Paukku i Mirza Bašić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.