Murray: Loše odluke u ključnim momentima
Foto: EPA

Šokantan poraz Britanca

Murray: Loše odluke u ključnim momentima

Prvi reket svijeta, Britanac Andy Murray, doživio je šokantan poraz u osmini finala Masters turnira u Monte Carlu. Bolji od njega danas je bio Albert Ramos Vinolas.

29-godišnji Španac, trenutno 24. na ATP listi, trijumfovao je sa 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 7:5), nakon dva i po sata igre.

Murray je bio nadomak pobjede, u trećem setu je vodio sa 4:0, ali ni to mu nije bilo dovoljno za konačan trijumf.

"Imao sam veliku šansu, servirao sam pri vodstvu od 4:0 i na kraju izgubio. Ovo jednostavno nije bio moj dan. U završnici trećeg seta Albert je igrao zaista sjajno, ali i pored toga imao sam nekoliko prilika da dođem do pobjede", rekao je Murray po završetku meča.

"Donosio sam loše odluke, što me je skupo koštalo. Pogledacu sa svojim timom snimak meča i vidjeti u čemu sam griješio. Nadam se da ću neke stvari popraviti pred naredne turnire", dodao je Britanac.

Albert Ramos Vinolas će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi