Na otvaranju protiv domaćina Estonije

U pogonu FED Cup reprezentacija BiH

Na otvaranju protiv domaćina Estonije

Sutra u Tallinu počinje turnir II grupe EA zone Fed Cupa, na kojem nastupa i FED cup reprezentacija BiH.Selektor reprezentacija BiH je Vojim Šukalo, a na ovom turniru boje naše selekcije će braniti Jasmina Tinjić, Jelena Simić, Anita Husarić i Damira Muminović.

Uz BiH u grupi se još nalaze Južna Afrika, Egipat i Estonija. U grupi B su Finska, Slovenija, Irska i Luksemburg. Po dvije najbolje iz dvije grupe će razigravati za ulazak u I grupu. Na startu turnira naše teniserke igraju protiv Estonije čiji je glavni adut Kaia Kanepi. Tu su još Anett Kontaveit, Valeria Gorlats i Julia Skripnik. Do sada smo sa Estonijom igrali tek jednom, 1998. godine u Turskoj i tom meču smo poraženi 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.