Nadal u finalu turnira u Baselu

Španac u polufinalu bolji od Gasqueta

Nadal u finalu turnira u Baselu

E. Čaušević

Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira u Baselu.

Španac je u polufinalnom meču bio bolji od francuskog tenisera Richarda Gasqueta sa 2:0 u setovima. Španac se lagano vraća u formu, a to je pokazao i u današnjem meču.

Nadal je prvi set dobio sa 6:4 i uz sigurnu igru ušao u nastavak meča. Francuski teniser je na otvaranju drugog seta osvojio break koji je čuvao do samog finiša kada je Nadal vratio break i izjednačio na 5:5. Francuz je uspio da dođe do tiebreaka, ali je Nadal uvjerljivo slavio sa 9:7 i sa 2:0 u setovima plasirao se u finale.

Nadal će u finalu ATP turnira u Baselu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju Federer i Stock.

ATP Basel, polufinale:

Nadal - Gasquet 6:4, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.