Nadal: Zdravlje je na prvom mjestu
Da li će slaviti i u Wimbledonu: Rafael Nadal

Španski teniser se oporavlja

Nadal: Zdravlje je na prvom mjestu

Rafael Nadal, prvi igrač svijeta, ima velikih problema sa koljenom. Zbog njih je odustao od nastupa na nekoliko turnira, a nakon intenzivnog liječenja odlučio se na treninge i povratak na teren.

Iako će uskoro početi sa igranje, i dalje je suzdržan oko nastupa na Wimbledonu, najpoznatijem turniru na svijetu na kojem bi trebao braniti naslov koji je prošle godine «preoteo» Rogeru Federeru.

«U petak ću u Londonu igrati na egzibicionom turniru i to će biti prava prilika da vidim u kakvom stanju je moje koljeno. Međutim, neću nastupiti ni na jednom turniru, pa tako ni na Wimbledonu ukoliko ne budem 100% spreman. Ne želim ništa da rizikuje sa zdravljem koje mi je najvažnije», istakao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti