New Haven: Kvitova odbranila titulu

Bolja od sunarodnjakinje Safarove

New Haven: Kvitova odbranila titulu

E. Škorić

Petra Kvitova osvojila je naslov na WTA turniru u New Havenu (SAD).

Čehinja je u finalu igrala protiv sunarodnjakinje Lucie Safarove, koju je uspjela dobiti u tri seta, 6:7, 6:2, 6:2.

Neobično za ženski tenis, ali prvi set protekao je bez ijednog breja, odlučen je u taj-brejku. Safarova je napravila mini-brejk na početku, sigurno odservirala za 3:0, ali se Kvitova vratila.

No, mini-brejk kod rezultata 6:6 je Safarovoj donio prednost u setovima. 

Kvitova je briljirala u naredna dva seta. U drugom je napravila brejkove u trećem i petom gemu, a u trećem je sunarodnjakinju brejknula u trećem i sedmom gemu. 

Peta igračica svijeta je u posljednjih sedam mečeva pobjeđivala Safarovu. Dodajmo da je Kvitovoj ovo bio 17. naslov. Ujedno je Kvitova odbranila naslov u New Havenu i stigla do treće titule na ovom uglednom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti