Ništa od duela protiv Bašića: Brkić poražen od 962. tenisera

Challenger u Izmiru

Ništa od duela protiv Bašića: Brkić poražen od 962. tenisera

Bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić poražen je danas u prvom kolu Challengera u turskom Izmiru od Holanđanina Kevina Griekspoora sa 2:0 u setovima.

Iako je Brkić bio veliki favorit u ovom meču jer je igrao protiv 962. tenisera svijeta, ipak tu ulogu nije opravdao na terenu.

U prvom setu se vodila velika bitka koja se na kraju morala rješavati u taj brejku. Tamo se bolje snašao Holanđanin koji je slavio sa 9:7 i poveo sa 1:0 u setovima.

Brkić je na samom startu drugog seta izgubio svoj servis te je do kraja na sve načine pokušao da se vrati. U jednom gemu je imao čak tri vezane brejk lopte, ali ih nije uspio iskoristiti. Holanđanin je na kraju slavio sa 6:3.

Kao što smo ranije to i pisali, Griekspoor će u drugom kolu igrati protiv Mirze Bašića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi