Ništa od meča Džumhur - Tsonga
Foto: EPA

Struff u polufinalu

Ništa od meča Džumhur - Tsonga

E. Škorić

Jo-Wilfried Tsonga neočekivano je danas poražen u četvrtfinalu ATP turnira u St. Petersburgu.

Očekivalo se da Tsonga u polufinalu igra protiv bh. tenisera Damira Džumhura, no Francuz je neplanirano poražen u četvrtfinalu, pa mora da ide kući.

Njega je pobijedio Jan-Lennard Struff nakon sat i 50 minuta borbe. Nijemac je preokretom došao do velike pobjede.

Tsonga je prvi set dobio sa 6:3, u drugm je vodio 3:1, a onda se Struff razigrao i uvezao pet gemova za izjednačenje u setovima.

Kao da je Tsonga spavao drugi dio meča, pa je u trećem setu bio potpuno nemoćan, a Struff ga dobija sa 6:2 i drugi nositelj možda ranije nego što se očekivalo ide kući.

Dakle, za finale se bore Džumhur i osmi nositelj Struff, pa svakako možemo reći da je bh. teniseru sada malo lakše na putu do finala, no nema sumnje da Nijemac posjeduje kvalitet, u protivnom danas ne bi odnio pobjedu. 

U drugom polufinalu ATP turnira u Rusiji sastaju se Bautista i pobjednik meča Fognini - Berankis.

ATP St. Petersburg, četvrtfinale:
Struff - Tsonga 3:6, 6:3, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti