Njemice korak do iznenađenja

Braniteljice naslova se provukle

Njemice korak do iznenađenja

M. Maksimović

Nakon što je muška reprezentacija Njemačke ušla u polufinale, korak do velikog uspjeha su došle i domaće stonoteniserke. U susretu četvrtfinala, Njemačka je poražena od braniteljica naslova, Singapura 2:3.

Domaće igračice su krenule sjajno. Irene Ivancan je osvojila prvi, Jiaduo Wu drugi i Njemačka je došla na korak do polufinala. Li Jiawei je u peto setova dobila Kristin Silbereisen, 14:12 u petom. Nakon toga je Tianwei Feng 3:1 dobila Jiaduo Wu za izjednačenje na 2:2. Odluka je pala u petom setu petog meča. Yuegu Wang je nadmudrila irene Ivancan. 

 

 

Blizu preokreta je bio Japan protiv Koreje. Japanke su se vratile nakon 0:2, ali je Kasuimi Ishikawa izgubila peti meč u pet setova.U drugom polufinalu igraju Kina i Hong Kong. Kina je sa 3:0 bila bolja od Poljske, Hong Kong od Holandije.

 

 

Rezultati četvrtfinala:

Kina - Poljska 3:0

Hong Kong - Holandija 3:0 

Koreja - Japan 3:2

Singapure - Njemačka 3:2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.