Novi skandal: Nadal i Farah koristili zabranjene lijekove

Objavio 'Fancy Bears'

Novi skandal: Nadal i Farah koristili zabranjene lijekove

Na meti hakerske grupe "Fancy Bears" našli su se španski teniser Rafael Nadal i britanski atletičar Mo Farah. 

Naime, na internetskoj prezentaciji pomenute hakerske grupe je objavljeno da se Nadal i Farah nalaze na listi sportista kojima je svjetska anti-doping agencija (WADA) dozvolila upotrebu zabranjenih lijekova. 

Objavljen je dokument u kojem se navodi da je Nadal 23. septembra 2009. godine koristio betametazon, samo jednom, kao i kortikofin u periodu od 23. jula do 8. augusta 2012. godine. Za razliku od Nadala, Farah je koristio kortikosteroid triamkinolone u oktobru 2008. godine i julu 2014. godine. 

WADA je potvrdila ovaj upad uz obrazloženje da je to pokušaj podrivanja svjetskog anti-doping sistema, da bi hakeri potom uzvratili riječima da je "WADA korumpirana i prevarantska organizacija". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi