Đoković: Bilo je malo oscilacija u igri

Đoković zadovoljan partijom protiv Edmunda

Đoković: Bilo je malo oscilacija u igri

D. Rakanović

Novak Đoković nakon što se plasirao se u 3. kolo turnira u Indian Wellsu priznao je da je bilo malo oscilacija u igri, ali da je zadovoljan partijom protiv Kylea Edmunda.

Srbijanski teniser je uz dosta muke noćas pobijedio Kylea Edmunda s 2:0, po setovima 6:4 i 7:6. Trebalo je Đokoviću gotovo dva sata da riješi meč protiv neugodnog Britanca.

"Mislim da sam igrao veoma dobro u prvom setu, dok je drugom očigledno bilo uspona i padova. Svaka čast i Kyleu koji je neke poena odigrao veoma agresivno, pravio je mnogo vinera na početku i sredinom drugog seta", rekao je Đoković poslije meča i dodao:

"Nije bilo mnogo toga lošeg što sam uradio, promašio sam nekoliko forehanda, ali osim toga, bio je ovo dobar meč. Dobar, kvalitetan tenis i dobar test. Zadovoljan sam partijom", dodao je drugi teniser svijeta.

Đoković u narednom kolu igra protiv Argentinca Juana Martina del Potra, koji je uz malo muke dobio svoj prvi meč na turniru protiv svog zemljaka Federica Delbonisa sa 7:6 (7:5), 6:3.

Drugi teniser svijeta svjestan je da protiv del Potra mora pružiti maksimum kako bi ga savladao. 

"Ovo definitivno nije žrijeb kakav želite da početku turnira... Igrali smo nedavno u Acapulcu i to je bio veoma neizvjestan meč. Sve se svelo na nekoliko poslednjih poena. Ne očekujem ništa manje ni sada", rekao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi