Đoković: Čast mi je biti u društvu legendi tenisa

Srbijanski teniser osvojio šestu titulu na AO

Đoković: Čast mi je biti u društvu legendi tenisa

E. Čaušević

Prvi reket svijeta Novak Đoković osvojio je danas titulu Australian Opena.

Srbijanski teniser u finalu Australian Opena bio je bolji od Andyja Murrayja sa 3:0 u setovima (6:1, 7:5, 7:6). Ovo je za Đokovića bila šesta titula Australian Opena. 

"Moram da odam priznanje Andyju i njegovom timu. Veliki si šampion i sjajna osoba koja je predana svom poslu. Imat ćemo priliku da se ponovo borimo za ovaj trofej. Želim da poželim tebi i Kim sve najbolje i nadam se da će njen porođaj proći kako treba. Žeim da iskusite sve ono najbolje što smo iskusili ja i moja supruga kada smo dobili prinovu", rekao je Đoković.

Prvi reket svijeta se zahvalio posebno svom timu, ali i navijačima koji su ga bodrili i na ovom turniru.

"Želim da se zahvalim mom timu, svaki put kada igramo Grand Slam uvijek je poseban osjećaj i svi moramo da dišemo kao jedno. Svaki dan radimo s ciljem i uvijek se nadamo da ćemo doći do kraja. Hvala vam na velikoj podršci. Čast mi je da me spominju pored imena svih legendi tenisa. Hvala i navijačima što ste tu svake godine, zaista ste fantastični. Hvala vam svima i vidimo se sljedeće godine", dodao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti