Đoković: Ostalo je snage i za finalni meč

Nakon pobjede nad Murrayjem u pet setova

Đoković: Ostalo je snage i za finalni meč

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa, jedinog Grand Slama kojeg u karijeri nije osvojio.

U polufinalu, koje se igralo dva dana, Đoković je u pet setova savladao Andyja Murrayja, no i pored iscrpljujuće bitke srbijanski teniser tvrdi da je sačuvao snagu za finale.

"Iskreno, mislio sam da meč mogu završiti u tri seta. Imao sam mnogo prilika u trećem setu, no Andy je u tim momentima igrao sjajno. Dobro sam počeo i danas, ali dobra igra Andyja, kao i mali pad koncentracije s moje strane, odveli su meč u peti set", istakao je Đoković nakon velike pobjede.

"Nakon gubitka četvrtog seta uspio sam uspostaviti kontrolu. Odigrao sam onako kako sam i zamislio i kako sam želio od početka. Znao sam da ću dobiti svoju šansu. Odličan kraj meča", dodao je Đoković.

Najbolji svjetski teniser u finalu će odmjeriti snage sa Švicarcem Stanislasom Wawrinkom.

"Još jedan nezgodan protivnik. Njegovo prvo, a moje treće finale na Roland Garrosu. Borićemo se za jednu od najprestižnijih titula. Zbog takvih mečeva naporno radimo cijelu godinu", istakao je Đoković, pa je na kraju dodao:

"Stanislas je sjajno odigrao ovaj turnir. Dobio je Federera i Tsongu s kojim je imao malo teži meč. Osjeća se dobro, igra vrlo agresivno što je i karakteristično za njega. Fizički meč sa Andyjdem nije bio lak, ali u meni je još ostalo snage."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.