Đoković: Rad nogu je najvažniji segment igre

Đoković bez problema prošao u treće kolo Miamija

Đoković: Rad nogu je najvažniji segment igre

Drugi igrač svijeta Novak Đoković sa laganih 2-0 u setovima slavio je u drugom kolu Mastersa u Miamiju protiv Francuza Jeremyja Chardyja.

Nakon sjajne igre, Srbin je priznao novinarima da je u njegovoj igri ključni segment rad nogu, a u meču protiv Chardyja njegov rad nogu bio je besprijekoran.

"U pravu ste, načeli ste pravu temu. Ako želite da izvedete udarac kako treba, morate da budete u ravnoteži. A da biste bili u ravnoteži, morate dobro da radite nogama i da se prilagodite loptici". 

"Različite podloge zahtijevaju različit rad nogu. Tom elementu igre posvetio sam dosta pažnje na terenu i van njega, moj tim mi je takođe dosta pomogao. To je veoma važan segment igre, ako ne i najvažniji", istakao je Đoković. 

"Uslovi su različiti u odnosu na Indian Wells. U Miamiju ima više vlage i potrebno je neko vrijeme da se naviknete na to. Drugačiji je i odskok loptice, kao i same loptice, sve je drugačije. zato su prvi mečevi uvijek nezgodni, naročito kada je rival nezgodan kao što je to Chardy. Ali na kraju krajeva, dobio sam u dva seta i igrao sam dobro kada je to bilo potrebno".

U trećem kolu turnira u Miamiju Đoković će igrati protiv njemačkog tenisera Floriana Mayera protiv kojeg u karijeri ima skor 5-0 i nikada nije izgubio čak ni set. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.