Đoković, Raonic i Murray sigurni
Foto: EPA

US Open

Đoković, Raonic i Murray sigurni

E. Škorić

Prvi nositelj US Opena, Novak Đoković, slavio je u tri seta protiv domaće uzdanice Sama Querreyja u trećem kolu prestižnog Grand Slam turnira.

Novak je tako stigao do sedme pobjede u međusobnim mečevima protiv Querreyja. Srbijanski teniser je slavio za 88 minuta. Prvi set je dobio sa 6:3, preostala dva sa 6:2.

U četvrtfinalu će Đoković igrati s boljim iz meća Philipp Kohlschreiber - John Isner. Milos Raonic je sa 3:0 u setovima bio bolji od Estrelle. Kanađanin je dobio u tie-breaku sva tri seta.

Andy Murray je u četiri seta savladao Rusa Kuznjecova. Bilo je 6:1, 7:5, 4:6, 6:2. Nešto ranije je Nishikori sa 6:4, 6:2, 6:3 savladao Argentinca Mayera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.