Đoković savladao Nadala, sa Raonićem za trofej

ATP Indian Wells

Đoković savladao Nadala, sa Raonićem za trofej

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Indian Wellsu pošto je večeras savladao Španca Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (7:6, 6:2).

Trijumfom u polufinalnom meču Đoković je došao do 25. pobjede u 48. odmjeravanju snaga sa Nadalom. 

Pred srbijanskim teniserom ostala je još jedna prepreka na putu ka odbrani trofeja, a do 27. Masters titule Novak će pokušati doći preko Miloša Raonića koji je nešto ranije savladao Davida Goffina. 

Srbijanski teniser teško je došao do vodstva u meču. Početak duela pripao je Špancu koji je nakon dva odigrana gema imao prednost od 2:0. Brzo se Novak konsolidovao, pa je u kratkom periodu vratio brejk zaostatka (2:2).

Čuvali su teniseri ljubomorno servis u nastavku seta, pa je odluka pala u tie-breaku. I tu je viđena velika borba, ali je najbolji teniser svijeta ipak bio nešto strpljiviji i ovaj dio igre dobio sa 7:5.

Ravnopravnu borbu vidjeli smo u drugom setu, ali samo do rezultata 2:2. Tada je Đoković prebacio u brzinu više i vezavši četiri gema došao do konačnog trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi