Đoković u teniskom klasiku savladao Federera
Foto: EPA

Teniski majstori opravdali očekivanja

Đoković u teniskom klasiku savladao Federera

A. Beganović

U finalu prvog Mastersa sezone, Indian Wellsa, snage su odmjerili Novak Đoković i Roger Federer, a nakon velike borbe i više od dva sata igre slavio je srbijanski teniser (3:6, 6:3, 7:6).

Duel Đokovića i Federera i to njihov deveti u finalu, opravdao je očekivanja. Ljubitelji tenisa mogli su uživati, a da je pobjeda otišla na stranu poraženog uopšte ne bi bilo nezasluženo.

Švicarski teniser sjajno je otvorio meč i breaknuo je Đokovića u drugom gemu. Stečenu prednost Federer je sačuvao do kraja seta za konačnih 6:3 samo nakon 31 minuta igre.

U drugom setu do osmog gema nije bilo breakova, a onda je Đoković ubacio u brzinu više i oduzeo je servis Federeru za 5:3, da bi potom isti potvrdio za 6:3.

Na otvaranju trećeg seta, tačnije u trećem gemu Đoković uzima servis Federeru, no Švicarac uzvraća u 10. gemu kada je srbijanski teniser servirao za meč. 

I na kraju, pravda je zadovoljena, odnosno o pobjedniku meča odlučivao je tie-break u kojem se bolje snašao Đoković (7:3).

Dodajmo i to da je večerašnji duel bio 33. između ova dva tenisera, te da Federer vodi sa 17:16, a da je srbijanski teniser osvojio 17. Masters u karijeri.

Indian Wells, finale:
Federer - Đoković 6:3, 3:6, 6:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.