Đoković: Wimbledon je najznačajniji turnir na svijetu

Nakon pobjede na otvaranju turnira

Đoković: Wimbledon je najznačajniji turnir na svijetu

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, na najbolji mogući način otvorio je treći Grand Slam sezone, Wimbledon.

Srbijanski teniser, koji brani titulu na Wibledonu, u 1. kolu je bio bolji od njemačkog tenisera, Philippa Kohlscheibera.

Slavio je Đoković u tri seta, no njemački teniser je pružio dostojan otpor i uopšte ne bi bilo nezasluženo da je osvojio barem jedan set.

Odmah po završetku meča i sam Đoković je priznao da je njemački teniser bio opasan protivnik.

"S druge strane mreže sam imao kvalitetnog protivnika, koji može biti jako opasan na travnatoj podlozi. No, ostao sam fokusiran do kraja i stigao sam do pobjede", izjavio je Đoković.

Najbolji svjetski teniser je tokom meča sa Kohlscheiberom imao 12 asova i 37 vinera.

"Osjećao sam se dobro, tako je uvijek kada dođem na Wimbledon. Ovo je najznačajniji teniski turnir na svijetu", dodao je prvi reket svijeta.

Srbijanski teniser će u 2. kolu igrati protiv Jarkka Nieminena, koji je u 1. kolu savladao Australca Lleytona Hewitta i to nakon pet setova s tim što je u odlučujućem Finac slavio sa 11:9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.