Ponovo u polufinalu Češka i Argentina

Poznat prvi polufinalni par

Ponovo u polufinalu Češka i Argentina

M. Maksimović

Drugu godinu zaredom Češka i Argentina će igrati u polufinalu Davis Cupa. Branitelji naslova Česi su prošli Kazahstan, dok je Argentina napokon u šestom međusobnom dvoboju savladala Francusku.

Česima protiv Kazahstana u gostima nije trebao Tomas Berdych. Lukas Rosol je u nedelju osvojio treći bod u poprilično otvorenom meču protiv Evgenia Koroleva. Tri od četiri seta su odlučena u tie breaku. Rosol je dva tie breaka dobio tijesno 7-5, Korolev jedna 7-2. U četvrtom setu Rosol duplim breakom osigurao svojoj selekciji polufinale.

 

Francuzi su u dosadašnjih pet mečeva pet puta pobjedili Argentinu, ali nikada u gostima. Svoju priliku Argentina je dočekala u Buenos Airesu. U meču odluke Carlos Berlocq je dobio Gilesa Simona.

Simon se vraćao dva puta u tie breaku, jednom u trećem ali je oba seta izgubio sa po 6-4.

 

 

Svjetka grupa, četvrtfinala:

Kazahstan - Češka 1:3 

Argentina - Francuska 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.