Protiv Lihtenštajna za ulazak u I grupu

Meč odluke za naše teniserke

Protiv Lihtenštajna za ulazak u I grupu

FED CUP reprezentacija BiH će za ulazak (povratak) u I grupu EA zone igrati protiv Lihtenštajna. Naša teniserke su završile porazom od Gruzije 0:3 nastup u grupnoj fazi, pa će za protivnika imati neporaženu selekciju grupe A.

Trećeg dana nismo uspjeli osvojiti niti seta. Anita je protiv Gorgodze uzela sedam gemova, Jasmina Tinjić kontra Shapatave tek šest. Nakon svega, Anita i Jasmina su predale meč parova i to kod vodstva 2-1 u prvom setu. Jasmina se nije najbolje osjećala na terenu pa nije bilo potrebe riskirati.

Lihtenštajn je prošle godine igrao grupu III, na turniru u Moldaviji je izboren ulazak u II grupu. Na ovom turniru za reprezentaciju su igrale Stephnie Vogt, trenutačno 152. na svijetu i Kathinka Von Deichman (400.) na svijetu. Ove dvije teniserke su podnijele kompletan teret u duelima protiv Finske, Crne Gore i Južne Afrike, pa će vrlo vjerovatno biti tako i u protiv naše selekcije.

Upravo zbog Stephnie Vogt, Lihtenštaj je u maloj prednosti, međutim i naša reprezentacija ima svoje adute. Do sada smo igrali dva puta ove selekcije i ostvarili smo dvije pobjede. Jednom na turniru III grupe u Turskoj 2:0 (2006. godine), jednom u Estorilu prije 14 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.