Rafa ide na drugo mjesto, Novak pada sve niže
Foto: EPA

Promjene na ATP listi

Rafa ide na drugo mjesto, Novak pada sve niže

Španski teniser Rafael Nadal danas je 10. put u svojoj karijeri osvojio Roland Garros, zahvaljujući čemu će od sutra biti drugi teniser svijeta.

Nadal sa 1910 bodova stiže do ukupno 7285 bodova, ali i dalje će ostati iza neprikosnovenog Andyja Murrayja koji ima 9.890 bodova.

Treće mjesto će zauzimati Stan Wawrinka sa 6175 bodova, dok će Novak Đoković biti tek četvrti. Donedavno najbolji teniser svijeta je eliminisan u četvrtfinalu Roland Garrosa, što će ga koštati čak 1640 bodova koliko ih je izgubio, pa će sa ukupno 5805 bodova biti četvrti.

Na petom mjestu će od sutra biti Roger Federer (4945), nakon kojeg slijede Miloš Raonić (4450), Marin Čilić (4115), Dominic Thiem (3985), Kei Nishikori (3850) i Alexander Zverev (3070), koji zatvara TOP 10.

Povratak Novaka Đokovića na prvo mjesto ATP liste se sada čini još težom misijom, s obzirom da mu Andy Murray 'bježi' velikih 4085 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi