Raonić nakon velike borbe stigao do prvog četvrtfinala na AO
Foto: EPA

Australian Open

Raonić nakon velike borbe stigao do prvog četvrtfinala na AO

E. Škorić

Kanadski teniser Miloš Raonić izborio je četvrtfinale Australian Opena.

Zanimljivo da je Raonić prvi put u svojoj karijeri došao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Australije.

Kanađanin je u velikoj borbi pobijedio Felicijana Lopeza. U meču koji je trajao tri sata i osam minuta, Raonić je slavio sa 6:4, 4:6, 6:3, 6:7, 6:3.

Jedan brejk bio je Raoniću dovoljan da osvoji prvi set, ali i Špancu u drugom setu. U drugom gemu trećeg seta Raonić je napravio brejk i stigao ponovo do prednosti (2:1). 

Obojica igrača bili su sigurni pri svom servisu u četvrtom setu, ali izuzetno nesigurni u tie-breaku. Ipak, manje je griješio Lopez, imao je mini-break više i stigao je do petog seta. 

Nakon sedam gemova u kojima su igrači sigurno servirali, Lopez je poveo 40:15, ali je Raonić uspio da stigne i iskoristi drugu brejk šansu u posljednjem setu. Bez izgubljenog poena je odservirao deveti gem i stigao do velike pobjede.

Raonić će za polufinale igrati protiv boljeg iz duela Đoković - Muller, koji je na programu nešto kasnije. Ostale četvrtfinalne parove čine Wawrinka - Nishikori, Berdych - Nadal i Murray - Kyrgios.

Australian Open, osmina finala:

Lopez (ŠPA, 12)- Raonić (KAN, 8) 4:6, 6;4, 3:6, 7:6, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti