RG: Kyrgios siguran na startu

Na susretu viđen samo jedan brejk

RG: Kyrgios siguran na startu

Australijanac Nick Kyrgios obezbijedio je plasman u drugo kolo Roland Garrosa. 21-godišnji teniser danas je savladao Italijana Marca Cecchinata sa 3:0 u setovima (7:6, 7:6, 6:4).

Cecchinato je tokom cijelog meča pružao snažan otpor, ali ipak nije imao odgovor na sjajan servis Australijanca.

Tokom susreta viđen je samo jedan brejk, i to u 5. gemu trećeg seta. U prve dvije dionice odluka je pala u taj-brejku, a uspješniji je bio Kyrgios koji je slavio sa dva puta po 8:6.

U do sad odigranim susretima Benoit Paire je bio bolji od Radua Albota (6:2, 4:6, 6:4, 1:6, 6:4), Igor Sijsling je nadigrao Adriana Ungura (6:1, 6:2, 7:6), dok je ubjedljiv trijumf ostvario i Teimuraz Gabashili u duelu sa Donaldom Youngom (7:6, 6:2, 6:3). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi