Roger Federer uzeo i Istanbul

Opravdao status provog nositelja

Roger Federer uzeo i Istanbul

Švicarac Roger Federer osvojio je ATP turnir u Istanbulu nakon što je u finalu pobijedio Urugvajca Pabla Cuevasa 6-3, 7-6(11). Federer je postao prvi pobjednik ovog turnira, pa je Turska 19. zemlja u kojoj je Roger podizao pehare turnirskih ATP pobjednika.

Također, osvojio je i treći turnir ove sezone nakon Brisbanea i Dubaija, te ukupno 85. u karijeri. Švicarac je kući nosi 80.000 eura, dok je Cuevas pružio odluičan otpor u finalu, ali to nije bilo dovoljno za njegov drugi ovosezonski naslov.

Federer je odmah na startu uzeo prvi break, u drugom gemu. U drugom setu je Federer mogao i ranije završiti posao, vodio je 4-3, ali svoj servis nije zadržao pa je odluka pala u tie breaku. Tie breaku koji je bio poprilično dramatičan. Roger je ispustio četiri meč lopte, Cuevas tri set lopte. Na kraju je ipak Roger slavio 13-11.

Finale:
Roger Federer (Švi, 1) - Pablo Cuevas (Uru, 3) 6-3, 7-6(11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.