Senzacija na Roland Garrosu: Renzo Olivo izbacio Tsongu
Foto: EPA

Kraj francuskih nada

Senzacija na Roland Garrosu: Renzo Olivo izbacio Tsongu

M. Šljivak

Argentinac Renzo Olivo napravio je pravu senzaciju u drugom kolu Roland Garrosa. On je sa turnira eliminisao 12. nosioca i glavnu nadu Francuza za osvajanje ovog turnira Joa-Wilfrieda Tsongu s 3:1, po setovima 7:5, 6:4, 7:6 i 6:4.

Olivo, koji je trenutno 91. igrač svijeta ušao je jučer odlično u ovaj meč. Odličnom igrom je osvojio dva seta (7:5, 6:4), ali se Tsonga vratio osvajanjem trećeg seta sa 7:6.

Nakon odigranih nekoliko gemova u četvrtom setu meč je prekinut, te je nastavljen danas. Iako se očekivalo da će Tsonga kao veliki favorit okrenuti meč u svoju korist, to se nije desilo.

Argentinac je nastavio sa odličnom igrom. Umalo je ispustio prednost od 5:2, Tsonga je došao do 4:5, ali Olivo pravi break u 10. gemu četvrtog seta i osvaja ovaj set sa 6:4 i dolazi do konačne pobjede u ovom meču.

Njegov protivnik u trećem kolu je Kyle Edmund iz Velike Britanije.

Roland Garros, 2. kolo:

Olivo - Tsonga 3:1 (7:5, 6:4, 6:7, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi