Serena i Azarenka u finalu Indian Wellsa

Serena i Azarenka u finalu Indian Wellsa

Za trofej u Indian Wellsu u ženskoj konkurenciji boriće se Serena Williams i Viktorija Azarenka.

Amerikanka je u prvom polufinalu bila bolja od Poljakinje Agnieszke Radwanske (6:4, 7:6), dok je Bjeloruskinja slavila u duelu sa češkom teniserkom Karolinom Pliskovom (7:6, 1:6, 6:2).

Serena je do pobjede došla teže nego što se očekivalo. U prvom setu je morala da ganja prednost Radwanske (2:4), a u drugom je slavila tek nakon tie-breaka.

Azarenka se morala dobro namučiti kako bi stigla u veliko finale. I ona je poput Serene prvu dionicu dobila u tie-breaku, iako je prethodno njena protivnica pri rezultatu 5:4 imala dvije set lopte. U drugom setu Pliskova je 15. igračici svijeta prepustila samo jedan gem i tako unijela neizvjesnost u ovaj susret.

Ipak, iskusnu Bjeloruskinju to nije poremetilo, te je još jače i odlučnije ušla u treći set i rutinski ga dobila sa dva napravljena brejka u 4. i 8. gemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi