Serena preokretom do polufinala
Serena se plasirala u polufinale

Australian Open, četvrtfinale

Serena preokretom do polufinala

Serena Williams, druga nositeljica Australian Opena, plasirala se u polufinale prvog grand slama sezone nakon što je u četvrtfinalu preokrenula meč protiv Svetlane Kuznetsove (5:7, 7:5, 6:1).

Ruskinja je nakon prvog seta imala prednost, ali je u drugom stala, a  Amerikanka je ubacila u «petu» te ekspresno riješila meč u svoju korist.

Kuznetsova je nakon 7:5 napravila break i u drugom setu imala je priliku da dođe do pobjede. No, ni rano oduzimanje servisa protivnici nije pomoglo osmoj nositeljici da ode u polufinale. Pri rezultatu 5:4, druga igračica svijeta smogla je snage da načini break i kasnije dođe do izjednačenja.
Propuštena prilika uticala je na igru Kuznetsove koja je psihološki «potonula» u trećem setu, a broj neforsiranih grešaka (42) pokazuje kako je igrala. Mlađa sestra Williams iskoristila je pad u igri Ruskinje za ubjedljivih - 6:1.
Serena Williams će za ulazak u finale igrati protiv Elene Dementieve, četvrte  nositeljice koja je dan ranije sa 6:2 i 6:2 eliminisala Carlu Suarez Navarro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti