Serena zaustavljena: Muguruza osvojila Roland Garros!
Foto: EPA

Poraz Amerikanke u finalu

Serena zaustavljena: Muguruza osvojila Roland Garros!

E. Škorić

Španjolka Garbine Muguruza osvojila je Roland Garros nakon što je u finalu savladala prvu igračicu svijeta Serenu Williams.

Muguruza je bez pritiska ušla u finale, te se bez previše respekta suprostavila Amerikanki koja godinama unazad nema konkurenciju u ženskom tenisu.

U petom gemu prvog seta je Muguruza stigla do brejka, da bi potom Amerikanka u osmom gemu izjednačila na 4:4 i vratila prednost servisa.

Novi brejk Španjolke kod rezultata 5:5, ovaj put je mirno odservirala za prednost u setovima.  

Tri brejka u prva tri gema drugog seta, no Muguruza je imala prednost i do kraja je zadržala mirnoću, pa je stigla do svog prvog Grand Slam naslova i najveće pobjede u karijeri.

Roland Garros, finale, žene:
Serena Williams - Garbine Muguruza 5:7, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti