Sestre Williams izborile četvrtfinale Wimbledona

Venus lako, Serena se namučila

Sestre Williams izborile četvrtfinale Wimbledona

Danas je odigrano osam mečeva šesnaestine finala Wimbledona u ženskoj konkurenciji, a pobjede su više-manje izborile teniserke od kojih se to i očekivalo.

Venus Villiams je bez većih problema savladala Aleksandru Krunić iz Srbije. Amerikanka je slavila u dva seta, i to sa 6:3 i 6:2. Mnogo više problema imala je njena sestra Serena, koja je nakon mnogo borbe bila bolja od Heather Watson iz Velike Britanije.

Prvi set je bio obećavajući za prvu nositeljicu turnira, koja je slavila sa 6:2 i povela sa 1:0 u setovima. Ipak, u drugom setu je Watson zaigrala mnogo bolje te izjednačila na 1:1 u setovima. Serena je do pobjede došla nakon ludog trećeg seta u kojem je viđeno čak sedam brejkova. Na kraju je bilo 7:5.

Maria Sharapova je sa 2:0 bila bolja od Begu, dok je istim rezultatom Azarenka savladala Mladenovićevu. Nešto teži put do osmine finala imala je Safarova, koja je nakon tri seta ibla bolja od Stephens.

Najveće razočarenje priredila je Australka Samantha Stosur, koja je u dva seta poražena od Amerikanke Coco Vandeweghe. Stosur je u cijelom meču uspjela osvojiti samo dva gema, i to oba u prvom setu.

Wimbledon, 1/16 finala:

Bencic - Mattek-Sands 2:0 (7:5, 7:5)
Vandeweghe - Stosur 2:0 (6:2, 6:0)
Sharapova - Begu 2:0 (6:4, 6:3)
Stephens - Safarova 1:2 (6:3, 3:6, 1:6)
Mladenović - Azarenka 0:2 (4:6, 4:6)
Diyas - Petković 2:0 (7:5, 6:4)
S. Williams - Watson 2:1 (6:2, 4:6, 7:5)
V. Williams - Krunić 2:0 (6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.