Sharapova bez izgubljenog seta u četvrtfinale

Ivanović i Janković preokretom u četvrtfinale

Sharapova bez izgubljenog seta u četvrtfinale

Glavne favoritkinje WTA turnira u Stuttgartu ostvarile su plasman u četvrtfinale ovog prestižnog turnira na šljaci.

Prva nositeljica turnira Agnieszka Radwanska plasman u četvrtfinale ostvarila je pobjedom nad Talijankom Robertom Vinci 2-0 u setovima (6:3, 6:2), a u četvrtfinalu će igrati protiv šeste nositeljice Marije Sharapove.

Sibirska tigrica je plasman u četvrtfinale osigurala pobjedom u dva seta (6:4, 6:3) nad zemljakinjom Anastasijom Pavlyuchenkovom, koja je pružila vrlo dobar otpor favorizovanoj Mariji.

Plasman u četvrtfinale ostvarile su i dvije srbijanske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović. Obje su plasman u četvrtfinale osigurale dosta teže od očekivanog i preokretima.

Jankovićeva je izgubila prvi set od Talijanke Flavije Pennette 3:6, ali je smogla snage i napravila preokret dobivši sljedeća dva seta sa 6:2 i 6:3. Jelena će u četvrtfinalu igrati protiv Alisije Kleybanove koja je napravila iznenađenje izbacivši treću nositeljicu Petru Kvitovu sa 2-0.

Ana Ivanović je izuzetno loše otvorila meč protiv Julije Georges iz Njemačke izgubivši prvi set 1:6, ali je onda zaigrala odlično i dobila drugi i treći set sa 6:2 i 6:3 za plasman u četvrtfinale gdje će igrati protiv Svetlane Kuznetsove ili Simone Halep.

Plasman u četvrtfinale osigurala je još Talijanka Sara Errani, koja ej sa 2-0 u setovima izbacila Estonku Kaiju Kanepi. Errani će za plasman u polufinale igrati protiv Angelique Kerber ili Caroline Suarez Navarro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.