Švicarska: Wawrinka sportista godine

Ispred Rogera Federera

Švicarska: Wawrinka sportista godine

Četvrti reket svijeta Stan Wawrinka dobio je veliko priznanje - postao je sportista godine u Švicarskoj.

Priznanje je i veće kada se u obzir uzme da iz te zemlje dolazi Roger Federer, a upravo je njega Wawrinka ostavio iza sebe.

Wawinki je ovo prvi put da osvoji ovo prizanje, a dobio je ukupno 39 posto glasova, dok je Roger osvojio 23 posto. Treće mjesto zauzeo je skijaš Patrick Kung sa 14 posto glasova.

Stan je priznanje zaslužio ponajviše zahvaljujući tituli na Roland Garrosu. Pored toga, osvojio je još tri manj turnira, a igrao je i polufinala na AO i Završnom masterssu u Londonu.

"Nagrada mi zaista mnogo znači. Ponosan sam što sam bio dio fenomenalne sportske godine koju je Švicarska imala", rekao je Wawrinka.

Roger je osvojio više trofeja od njega ove sezone, ali ni jedan na četiri najveća teniska turnira. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.