"Tenis je igra u kojoj uvijek pobjeđuje Đoković"

Španska teniserka o stanju u bijelom sportu

"Tenis je igra u kojoj uvijek pobjeđuje Đoković"

Španska teniserka Garbine Muguruza ističe da je ženski tenis jako nepredvidiv.

U isto vrijeme četvrta igračica svijeta smatra da je situacija potpuno drugačija u muškoj konkurenciji, gdje prisustvujemo eri Novaka Đokovića.

"U ženskoj konkurenciji je dosta neizvjesnije. Nemate puno konstantnih teniserki. Mogli ste da vidite dosta iznenađenja u posljednje vrijeme, svako svakoga može da pobijedi. Kod muškaraca je potpuno drugačije. Ako igrate protiv Đokovića, znate da ćete izgubiti", jasna je bila Španjolka.

Podsjetimo, Muguruza je juče obezbijedila plasman u treće kolo Roland Garrosa pošto je ubjedljivo savladala Francuskinju Myrtille Georges sa 2:0 u setovima (6:2, 6:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti