Thiem u osmini finala Roland Garrosa

Austrijanac opravdao ulogu favorita

Thiem u osmini finala Roland Garrosa

Austrijanac Dominic Thiem uspio je da nakon borbe u četiri seta savlada mladog Nijemca Alexandra Zvereva (6:7, 6:3, 6:3, 6:3) i plasira se među 16 najboljih na Roland Garrosu.

Thiem je opravdao epitet favorita, pa će u borbu za četvrtfinale rekete ukrstiti sa Špancem Marcelom Granollers-Pujolom, koji je treću rundu preskočio zahvaljujući odustajanju Rafaela Nadala.

Austrijski teniser odigrao je solidan meč protiv Zvereva, izuzevši prvi set koji je izgubio u taj-brejku. Nakon toga zaigrao je dosta sigurnije te je prilično lako osvojio naredne tri dionice.

Treba istaći da je 15. teniser svijeta imao dosta veći procenat iskorištenih brejk lopti. Thiem je imao 15 šansi za oduzimanje servisa, od kojih je pet realizovao, dok je Zverev iskoristio samo jednu od osam brejk šansi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi