Tipsarević se 'prerano radovao', pa ostao bez poena

Čudna odluka glavnog sudije

Tipsarević se 'prerano radovao', pa ostao bez poena

Zanimljiv detalj dogodio se tokom meča između Janka Tipsarevića i Pabla Carreno-Buste.

Ova dva tenisera susrela su se u drugom kolu US Opena, a više uspjeha imao je Španac, koji je na kraju slavio sa 3:2 u setovima (3:6, 4:6, 6:1, 6:4, 6:4).

Ipak, krajnji ishod je na kraju možda mogao biti drugačiji da glavni sudija Fitouhi Mohammedi nije donio čudnu odluku tokom 10. gema četvrtog seta.

Tipsarević je nakon sjajnog smeča na mreži trebao da dođe do tri vezane brejk lopte, ali je sudija dodijelio poen Špancu, a kao razlog za to je naveo prerano radovanje srbijanskog tenisera!

"On je dodijelio poen protivniku, rekao je da sam ja uzivknuo 'idemo' prije nego što je on udario loptu, što ja nikada u svojoj karijeri uradio nisam, nikad", izjavio je Tipsarević, koji se nakon meča nije želio rukovati sa sudijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi