U Gstaadu repriza Kutzbühela iz prošle godine

Goffin i Thiem u finalu

U Gstaadu repriza Kutzbühela iz prošle godine

Austrijanac Dominic Thiem nastavlja igrti u odličnoj formi. Nakon naslova u Umagu, Thiem je došao i u finalu ATP koji se igra u Gstaadu nakon je u polufinalu bio bolji od Španca Feliciana Lopeza 6-3, 6-7(5), 6-3. Protivnik Thiemu će biti Belgijanac David Goffin. Goffin je nadigrao Thomaza Belluccija 6-4, 6-2.

U duelu trećeg i drugog nositelja, Lopez je dva puta gubio svoj servis u prvom setu. U drugom setu obojica tenisera su uglavnom sigurno držala svoj servis. Do 13-tog gema oba tenisera su uspjela doći tek do po jedne break lopte. U tie breaku je Lopez zamalo prokockao velikih 5-2. U završnici trećeg seta Lopez opet pada prvo u sedmom, nakon toga i u devetom gemu.

David Goffin je jedan od svoja dva naslova u karijeri osvojio upravo pobjedivši Thiema lani u finalu Kutzbühela. Belgijanac je novo finale " zakazao" savladavši danas Brazilca Belluccija u dva seta. Jedan break u prvom, dva u drugom, bila su dovoljna Goffinu.


Polufinala:
Dominic Thiem (Aut, 3) - Feliziano lOpez (Spa, 2) 6-3, 6-7(5), 6-3
David Goffin (Bel, 1) - Thomaz Bellucci (Bra, 5) 6-4, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.