Wawrinka lako protiv Troickog, Sock ne može parirati Tsongi

Australian Open, 3. kolo:

Wawrinka lako protiv Troickog, Sock ne može parirati Tsongi

E. Škorić

Poznato je još nekoliko učesnika osmine finala prvog Grand Slama u sezoni, Australian Opena.

U protekloj večeri bez većih iznenađenja. Andy Murray je u tri seta nadigrao Amerikanca Sama Querreyja, 6:4, 6:2, 6:4.

Jo-Wilfried Tsonga je prepustio Jacku Socku samo jedan set, ali može se reći da je očekivano lako došao do pobjede rezultatom 7:6, 7:5, 6:7, 6:3. Francuz u osmini finala čeka pobjednika duela Tomić - Evans.

Srbijanski teniser koji je eliminisao Damira Džumhura u prvom kolu, Viktor Troicki, poražen je sa 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 od Stana Wawrinke, a četvrti nositelj u Melburnu će u osmini finala igrati protiv Italijana Andreasa Seppija, koji je Belgijanca Stevea Darcisa savldoa sa 4:6, 6:4, 7:6, 7:6.

Nijemac Mischa Zverev je sa 6:1, 4:6, 6:3, 6:0 savladao Tunižanina Maleka Jazirija, a naredni rival bit će mu upravo prvi teniser svijeta Andy Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi