Wawrinka nemoćan protiv Novaka
Foto: EPA

Đoković u polufinalu Cincinnatija

Wawrinka nemoćan protiv Novaka

M. Šljivak

Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Cincinnatiju. Najbolji teniser svijeta savladao je Stana Wawrinku s 2:0, po setovima 6:4 i 6:1.

Prvi set je ponudio dosta dobar tenis s obje strane. Prilike za oduzimanje servisa nije bilo sve do devetog gema, kada Đoković koristi nešto lošiji servis Švicarsa, te dolazi do prednosti. Break je potvrdio servisom za osvajanje prvog seta sa 6:4.

Novak je dominirao u drugom setu. Pogađao je sve, napravio je tri breaka, te nije dozvolio Wawrinki ni pokušaj povratka u meč. Na kraju je dobio ovaj dio igre sa 6:1 za plasman u polufinale.

ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Đoković - Wawrinka 2:0 (6:4, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.