Williams i Safina u finalu

Australian Open, polufinale

Williams i Safina u finalu

A. Beganović

U finalu prvog ovogodišnjeg Grand Slama Australian Opena, igaće Ruskinja Dinara Safina i Amerikanka Serena Williams.

Obje teniserke su u polufinalnim mečevima pobjedile svoje protivnice u dva seta. Safina je u ruskom dvoboju bila bolja od Vere Zvonareve (6:3, 7:6), dok je Williams bez većih problema pobijedila Dementijevu (6:3, 6:4).

Serena će u finalnom meču pokušati doći do desete grand slam titule, a Safinoj će ovo biti drugo finale.
Dementijeva je u polufinalnom meču sa Serenom ispustila prednost od 3:0 u drugom setu zbog veoma lošeg sevisa. Ruska teniserka je napravila osam dvostrukih servis grešaka i to sve u drugom setu, pa je Amerikanka uzela ono što joj je ponuđeno.
Meč između Safine i Zvonareve obilovao break prilikama. Safina je pet puta oduzela servis Zvonarevoj. Ovom pobjedom mlađa sestra Marata Safina ima veliku priliku da prvi put u karijeri zasjedne na prvo mjesto najboljih svjetskih teniserki.

Australian Open, žene, polufinale
Safina - Zvonareva 2:0 (6:3, 7:6), Williams - Dementijeva 2:0 (6:3, 6:4)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.