Wozniacki eliminisala Sharapovu

Kraj za petu nositeljicu

Wozniacki eliminisala Sharapovu

Teme:

Najzanmljivi meč dana u konkurenciji teniserki odigrale su Carolina Wozniacki i Maria Sharapova. Wozniacki je igrala dobro na turnirima prije početka US.Opena, nakon čega je nastavila u dobrom ritmu i na ovogodišnjem Us.Openu.

Odmah je na startu uzela servis svojoj protivnici za 2-0. Sharapova se vratila u petom gemu, ali je opet pet gemova kasnije zapela na svom servisu što je značilo gubitak prvog seta. S obzirom koliko se puta sharapova znala vratiti nakon prvog izgubljenog seta mjesta za paniku kod Ruskinje nije bilo. Vidjelo se to na startu drugog seta kada je Sharapova povela 3-0 sa dvostrukim breakom. Ipak, za razliku od nekih predhodnih mečeva, Wozniacki je bila čvrsta do kraja i sa duplim breakom u trećem setu je osigurala četvrtfinale.

Plasman u četvrtfinale je osigurala Sara Errani koja je zaustavila Mirjanu Lučić Baroni 6-3, 2-6, 6-0. Belinda Bencic je nadigrala u dva seta Jelenu Janković dok je Shuai Peng eliminisala 14.nositeljicu Čehinju Safarovu.

Rezultati osmine finala:
Sara Errani (Ita, 13) - Mirjana Lučić Baroni (Hrv) 6-3, 2-6, 6-0
Caroline Wozniacki (Dan, 10) - Maria Sharapova (Rus, 5) 6-4, 2-6, 6-2
Belina Bencic (Švi) - Jelena Janković (Srb, 9) 7-6(6), 6-3
Shuai Peng (Kin) - Lucie Safarova (Češ, 14) 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti