Zanimljiv prelazni rok

Stoni tenis

Zanimljiv prelazni rok

Nakon završetka stonoteniskog Evropskog prvenstva za mlade, koje se odigralo u Pragu, na kojem su naši sportisti zabilježili očekivane rezultate, završena je takmičarska sezona 2008/2009.

Što se tiče perioda koji je bio predviđen za transfere igrača, moramo reći da je bio zanimljiv kao ni jedne godine do sada. Donosimo vam spisak najzanimljivijih transfera koji su se dogodili u ljetnjem prelaznom roku.

1.    Pašić Vanja – iz STK „Željezničar“ u STK „Bosna“
2.    Muhović Mirza – iz STK „Željezničar“ u STK „Bosna“
3.    Ferhatbegović Adin – iz STK „Željezničar“ u STK „Bosna“
4.    Hadžijahić Mirza – iz STK „Željezničar“ u STK „Mostar“
5.    Kovač Armin – iz STK „Željezničar“ u STK „Aladža“
6.    Jašarević Feđa – iz STK „Bosnnam“ u STK „Aladža“
7.    Muftić Amer – iz STK „Bosnnam“ u STK „Aladža“
8.    Ivanek Vladimir – iz STK „Bosnnam“ u STK „Banja Luka“
9.    Nezić Amar – iz STK „Mladost“ u STK „Banja Luka“
10.    Dizdarević Mirza – iz STK „Mladost“ u STK „Vogošća“
11.    Mujić Elvis – iz STK „Bosna“ u STK „Cazin“
12.    Marinić Damir – iz STK „Aladža“ u STK „Novi Grad“
13.    Adnan Šehić – iz STK „Mladost“ u STK „Vitez“
14.    Mustafa Ferhatović – iz STK „Vogošća“ u STK „Novi Grad“
15.    Dino Kapetanović – iz STK „Vogošća“ u STK „Novi Grad“
16.    Brkan Mario – (slobodan igrač) u STK „CM“

Obzirom da je ove sezone svoje djelovanje okončao devetorostruki šampion Bosne i Hercegovine u stonom tenisu, u seniorskoj konkurenciji, STK „Bosnnam“, te da je STK „Željezničar“ nakon dugogodišnjeg učešća u Premijer ligi BiH ostao bez muške ekipe i tako istupio iz ovog takmičenja, a u isto vrijeme su osnovana dva nova kluba, STK „Novi Grad“ i STK „Sarajevo 73“, došlo je do velikih turbulencija u ovom prelaznom roku.

Zbog pomenutog istupanja iz Premijer Lige BiH, STK „Bosnnam“ i STK „Željezničar“ su u ovom elitnom takmičenju iza sebe ostavili upražnjena dva mjesta. U stonoteniskom Savezu BiH još nije odlučeno na koji će način biti popunjena Premijer liga BiH, što će zasigurno biti nimalo lak zadatak za članove takmičarske komisije, jer postojećim pravilnikom ovakva situacija nije predviđena, niti je definisana.

Za nadati se da će odgovorni u STS BiH donijeti pravu odluku koja će biti u interesu stonoteniskog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti