Završni masters: Wawrinka preko Ferrera do prve pobjede

Švicarac bolji od Španca

Završni masters: Wawrinka preko Ferrera do prve pobjede

O. Lekić

Švicarski teniser Stan Wawrinka pobjedio je u drugom kolu grupne faze Završnog masterst turnira Španca Davida Ferrera 2:0 u setovima.

Španac je sjajno krenuo u meč i vrlo je brzo uzeo break Wawrinki, koji je izgledao nemoćno većim dijelom prvog seta. Švicarac je pokušao da uzvrati, ali je Ferrer sjajno igrao na break loptama i čuvao svoj servis. Ipak, četvrti reket svijeta uspjeva napraviti break kada je Ferrer servirao za set i smanjiti na 4:5. Od tog trenutka Ferrer kao da je nestao sa terena, a igru je do kraja meča kontrolirao Wawrinka.

Švicarac odmah pravi novi break i uzima prvi set 7:5. Nastavio je i u drugom setu tamo gdje je stao u prvom i vrlo brzo je stekao dva breaka prednosti. Do kraja je mirno meč priveo kraju za konačnih 7:5, 6:2.

U posljednjem kolu grupne faze Wawrinka će igrati protiv Murraya, dok će se Ferrer u španskom okršaju sastati protiv Nadala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.