Novo evropsko gostovanje najbolja nagrada

Pjesma Manijaka nosila je Željezničar do 2. pretkola

Navijači FK Željezničar na stadionu u Petrovcu pokazali su kako se na pravi način bodri i navija za svog klub.

Bez najmanjeg incidenta Manijaci su cijeli dan hodali ulicama crnogorskog primorskog gradića u kojem je Željezničar igrao revanš susret 1. pretkola Europa lige protiv Lovćena. Oni smjeliji po dosta lošem vremenu odlučili su se i "testirati" toplotu mora.

Iako su za ovaj meč navijači kluba sa Grbavice dobili 160 ulaznica, tifozi Plavih bili su dosta brojniji obzirom da su oni snalažljiviji uspjeli na druge načine doći do karte za utakmicu u kojoj je njihov tim pobjedom od 1:0 izborio plasman u 2. pretkolo Europa lige.

Podrška Manijaka nije prestala tokom svih 90. minuta, a na kraju je nagrada stigla u vidu gola Damira Sadikovića za pobjedu i plasman u naredno kolo u kojem će Željezničar ukrstiti koplja sa makedonskim Metalurgom. 

O tome koliko je korektno bilo navijanje Manijaka svjedoči i aplauz fanova Lovćena koji nisu imali organizovano navijanje na ovome meču. Kako su Manijaci zvučali i izgledali na stadionu u Petrovcu pogledajte na videozapisu koji smo snimili jučer.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.