Snimak tuče s centralne tribine

U BiH je teško biti običan navijač!

Pored teške pobjede Sarajeva koju je osigurao Miloš Stojčev golom u sudijskoj nadoknadi za konačnih 2:3, gostovanje koševskog kluba u Lukavici obilježili su i neredi na tribinama.

Odlukom N/FSBiH gostujućim navijačima je zabranjen organizovan dolazak na utakmice 25. kola BH Telecom Premijer lige. Ipak, i ranije se dešavalo da fanovi gledaju i prate svoj klub u gostima, ali bez navijanja i navijačkih rekvizita. 

Tako je i danas na stadionu u Istočnom Sarajevo nekolicina navijača FK Sarajevo pratilo utakmicu svojih ljubimaca, ali bez navijanja ili bilo kakvih provokacija. Neki od njih su susret pratili čak i u društvu pojedinih fudbalera Sarajeva koji nisu konkurisali za utakmicu.

Nažalost, nije sve moglo proći bez nereda. Nekome ili nečemu je nešto zasmetalo, pa su na jednom dijelu centralne tribine izbili neredi, svega nekoliko stolica od mjesta s kojeg su utakmicu pratili igrači Bordo kluba, Mehmed Alispahić i Mario Barić.

Nekoliko navijača gostiju koji su mirno pratili utakmicu do 66. minute su na kraju završili u fizičkom obračunu s domaćom publikom, nakon čega je uslijedio stampedo najvatrenijih navijača Slavije, Sokolova, s njihove matične tribine. Policija je intervenisala, ali dosta sporo, a poslije svega su gosti tribinu napustili u pratnji policije, dok su se fudbaleri Sarajeva pridružili funkcionerima svog kluba u VIP loži stadiona u Istočnom Sarajevu.

U Bosni i Hercegovini je očito jako teško biti čak i normalan navijač svog kluba, normalno gledati utakmicu, ne provocirati, ali uprkos tome rijetko ko je i takvim navijačima spreman garantovati da se neće naći na udaru neraspoloženih fanova protivničkog kluba. Da bi mogao pratiti svoj klub jasno je da moraš biti spreman dobiti i dobre batine...suludo, ali to je bosanskohercegovačka realnost! Nažalost!

Naša je domovina puna čuda, a ionako lošoj posjeti na stadionima Premijer lige ovakve scene sasvim sigurno ne idu u prilog. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.