Amerikanci po prvi put na OI u Rusiji

Ispravljaju "grešku" staru 34 godine

Amerikanci po prvi put na OI u Rusiji

Nekadašnji SSSR, a današnja Rusija, već je jednom bila domaćin Olimpijskih igara, ali onih ljetnih. 

Igre koje su održane 1980. godine u Moskvi tada su bojkotovale Sjedinjene Američke Države, pa najbolji sportisti ove zemlje nisu učestvovali na Igrama u Rusiji zbog tenzija povezanih s Hladnim ratom.

Tako će američki sportisti nakon skoro 35 godina ispraviti “grešku” koja je bila rezultat loših međunarodnih odnosa dvije zemlje, pa će Amerikanci po prvi puta nastupiti na Olimpijadi koja se održava na ruskom tlu.

Ipak, Sjedinjene Američke Države ozbiljno su shvatile misiju "Sochi 2014" pa će američki olimpijski tim biti najbrojniji u dosadašnjoj historiji Zimskih olimpijskih igara na kojima je učestvovala ova zemlja, a Ameriku će predstavljatu ukupno 230 sportista. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.