Ammann: Do Turneje nisam ni čuo za Dietharta

Član B reprezentacije Austrije u vodstvu

Ammann: Do Turneje nisam ni čuo za Dietharta

U najavi smo napisali kako četiri skakaonice Novogodišnje turneje iznova nude neke nove priče. Tu priču smo dobili na polovini, nakon Oberstdorfa, i Garmisch-Partenkirchena. Za to se pobrinuo  Thomas Diethart Austrijanac koji ima 21 godinu i koji je još uvijek zvanično član B reprezentacije Austrije, momak koji dolazi iz malog gradića Tullina.

Do Novogodišnje turneje je imao četiri nastupa u Svjetskom kupu. Prije Garmisha je imao jedno šesto, jedno četvrto mjesto, u Oberstdorfu je bio treći a onda su došla dva sjajna skoka u Garmishiu. Za prvu pobjedu u karijeri i preuzimanje prvog mjesta u poretku Turneje sa 11.5 bodova prednosti u odnosu na Thomasa Morgensterna, prije subotnjeg nastupa u Insbrucku. Nastupa pred svojim navijačima koji će pokazati je li ovaj mladi Austrijanac spreman za velike stvari.

" Prije Turneje opšte nisam znao za njega. U Garmishu je bio sjajan, svaku mu čast. Pogotovo je odradio drugi skok koji je potvrdio mentalnu čvrstoću" priznao je Simon Ammann .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.