Anaheim potopio Vancouver, Dallas bolji od St. Louisa

NHL

Anaheim potopio Vancouver, Dallas bolji od St. Louisa

Teme:

Vancouver nije imao šanse protiv raspucanog Anahiema koji je kao gost noćas slavio pobjedu rezultatom 5:1.

Los Angeles Kingsi na domaćem terenu poveli su u ranoj fazi meča sa 3:0 protiv Winnipega, koji se probudio tek u trećem periodu. Ipak pogodak Halischuka bio je samo uvertira za četvrti gol domaćina.

Na kraju je završilo sa 4:2 za domaći tim. Phoenix je protiv Minnesote sve do posljednjeg perioda imao prednost, a u zadnjoj dionici sa tri ekspresna pogotka gosti stižu do zaslužene pobjede.

St. Louis je razočarao navijače domaćim porazom od Dallasa rezultatom 4:2. Istim rezultatom Detroit je kao gost porazio tim Toronta.

New York Islandersi sa 2:1 porazili su New Jeresey, a Montreal je sa 4:1 protutnjao kroz Floridu. Columbus je sa 3:2 bio bolji od domaći Caroline, a pobjedonosni gol postignut je u produžetku.

Do trijumfa u produžetku došao je i Tampa Bay protib Buffala koji je u regularnom dijelu meča u dva navrata imao prednost. Završilo je 4:3 u korist gosta.

NHL liga:

Buffalo Tampa Bay 3:4
Carolina – Columbus 2:3
Florida – Montreal 1:4
New York Islanders – New Jersey 2:1
Toronto – Detroit 2:4
St. Louis – Dallas 2:4
Phoenix – Minnesota 1:3
Los Angeles – Winipeg 4:2
Vancouver – Anaheim 1:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.