Chicago Blackhawski preko Anaheima u finale do Tampe

Pobjedom u sedmoj utakmici

Chicago Blackhawski preko Anaheima u finale do Tampe

Hokejaši Chicago Blackhawksi su izborili treći put u posljednjih pet godina veliko finale Stanley cupa. U sedmoj utakmici Blackhawksi su u gostima savladali Anaheim Mihgty Duckse 5:3 za ukupnih 4:3.

Chicago je poveo u prvoj trećini golovima kapitena Jonathana Toewsaa, a pobjednik je bio oldučen
već u 34. minuti kada su Brandon Saad i Marian Hossa povećali vodstvo na 4:0. Do kraja druge trećine za Anaheim je zabio Ryan Kessler, a tračak nade za Duckse pojavio se u 52. minuti, kada je Corey Perry smanjio na 2:4. Dvije minute kasnije Brent Seabrook je postigao peti zgoditak za goste, a 42 sekunde prije kraja konačan rezultat postavio je Matt Beleskey. Chicago je pet puta bio prvak, a zadnji puta 2013 godine, dok je Tampa osvojila naslov 2004.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti